Alles over uitvaarten in Utrecht

Monuta Landsman

Vormgever van een herinnering

Mijn naam is Robert Landsman, Uitvaartverzorger / eigenaar Monuta Landsman uitvaartzorg. Voor mij sluit uitvaartzorg aan bij mijn persoonlijke vaardigheden: creativiteit, organisatievermogen, communiceren in woord en geschrift en coachen/begeleiding in de breedste zin van het woord. Bij het vormgeven van het afscheid van een dierbare, waarbij nabestaanden kwetsbaar, emotioneel en vooral onbekend zijn met wat er allemaal op hen af komt en geregeld moet worden, zet ik deze vaardigheden in om tot een mooi en waardevol afscheid te komen.
Afscheid nemen kan maar één keer en moet dan ook met de grootste zorgvuldigheid en aandacht voor de nabestaanden worden gedaan. Mij is wel eens na een uitvaart gevraagd “ben jij familie of een vriend van de familie?”, dat is in één vraag samengevat het doel waarnaar ik streef ‘dicht bij de familie komen en daarmee bij de persoon waarvan men afscheid neemt'.

Als uitgangspunt hierin kan een eerder door de overledene ingevuld wensenlijst dienen of wij zoeken met elkaar naar de vorm waarin zij hun dierbare herkennen. Dit resulteert soms in het houden van de afscheidsbijeenkomst op een aparte locatie. Bijvoorbeeld in een theater of bij een sportvereniging, Het verschil kan ook zitten in een bepaald ontwerp van de rouwkaart. Een uitvaart heeft veel elementen; emotionele, praktische, organisatorische en financiële. In dat complexe geheel zie ik mezelf als de vormgever van een laatste herinnering.

Uitvaartcentrum IJsselstein
In ons uitvaartcentrum in IJsselstein kunt u terecht voor een intiem afscheid. Het centrum kunt u gebruiken voor het houden van een afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis of crematie, voor een condoleance avond of voor een koffietafel na afloop van de uitvaart.

Monuta is eigenaar van het pand aan de Baden Powellweg in IJsselstein. Monuta Landsman is de hoofdgebruiker van het pand, maar heeft geen exclusief recht op het gebruik ervan. Ook andere uitvaartondernemers kunnen, onder voorwaarden, van het pand gebruik maken. Zoals aan andere uitvaartverzekeraars gelieerde ondernemingen. Monuta Landsman heeft bij dergelijke uitvaarten op geen enkele wijze inbreng in het verloop en begeleiding van de uitvaart.

Directe zorg
Bij directe zorg gaat het om advies en begeleiding naar aanleiding van een overlijden. Wij helpen u bij het maken van verschillende keuzes. Nadat u uw keuzes hebt gemaakt, maakt Monuta Landsman een kostenbegroting voor u. Ook ontvangt u het Monuta Nazorgboek, met daarin veel handige checklists voor zaken die na een overlijden moeten worden geregeld.

Rouwkamers
In het hart van het ronde gebouw bevinden zich de twee rouwkamers. In de rouwkamer kan met een klein persoonlijk accent een eigen sfeer gecreëerd worden. Gedurende de periode van opbaring kunt u, mits Monuta Landsman de uitvaart verzorgt, op vrijwel ieder door u gewenst tijdstip een bezoek aan uw dierbare brengen.

Ontvangkamer
Licht en transparant, zo wordt deze ruimte door bezoekers ervaren en omschreven. Met de flexibele indeling van zowel de aula als de ontvangkamer is het mogelijk om voor grote groepen belangstellenden een condoleance aan te bieden.

Aula
De aula biedt ruimte voor het houden van een kleine afscheidsdienst. Met een capaciteit van zo'n 80 personen biedt deze ruimte een alternatief voor een aula op de begraafplaats of in het crematorium.

Thuisopbaring
Wij verzorgen ook een opbaring in de thuissituatie. Op bed of in een uitvaartkist, voor beide opties bieden wij koelmogelijkheden. Net als bij een opbaring in het uitvaartcentrum controleren wij dagelijks de opbaring. Onze streven, bij de laatste verzorging van de overledene is, om de naasten de gelegenheid te geven om op een goede wijze afscheid van een dierbare te kunnen nemen.

Nazorg
De nazorg na een uitvaart vinden wij erg belangrijk. Wij komen dan graag even napraten met de nabestaanden over hoe men de periode rondom het overlijden heeft ervaren. Hoe gaat het met de nabestaanden? Kunnen wij nog meer betekenen?

In deze periode brengen wij u ook persoonlijk de definitieve rekening, zodat wij deze meteen kunnen toelichten waar dat nodig is.


Contact

Bezoekadres  :  Baden Powellweg 2
3401RR  IJsselstein
Postadres  :  Baden Powellweg 2
3401RR  IJsselstein
E-mail  :  info@monutalandsman.nl
Web  :  www.monutalandsman.nl
Telefoon  :  0306881353
Mobiel  :  0651621622
Fax  :  0306878798

Video Monuta Landsman


Foto's: